Tytölle joululahjaksi Legoja

Legot ovat hieno keksintö. Lapset ovat leikkineet niillä jo sukupolvien ajan. Jotkut saattavat pitää Legoja enemmän poikien leluina, mutta se on harhaluuloa.

Monet tytöt tykkäävät leikkiä ja rakentaa Legoilla siinä missä pojatkin ja Lego on tehnyt omia tuotesarjojakin tyttöjä silmällä pitäen.

Mikäli olet ostamassa tytölle joululahjaksi legoja, mutta et tiedä mitä Lego-sarjaa ostaisin niin tässä on muutama hyvä vihje.

Lego Friends sarjan Legot

Lego Friends –sarjassa seikkailee tytöt (vasemmalta) Mia, Emma, Andrea, Stephanie ja Olivia.

Sarjasta löytyy valtavasti erilaisia paketteja. On talveen sijoittuvaa lomailua, kesäfiilistelyä ja paljon erilaisia aktiviteettejä mm. sairaala, lemmikkielämää, ratsastusta, karatea, shoppailua ja paljon muuta. Sarjassa on paketteja ”joka lompakolle”, sillä edullisimmat paketit maksavat 5 euroa, kalliimmat 100 euroa ja sitten on kaikkea siltä väliltä. Lego suosittelee tämän sarjan Legoja 5-12 vuotiaille, riippuen hieman paketista.

Tämä sarja on ns. ”varma valinta” joululahjaksi. Se on yleisin ja myydyin tytöille suunnattu lego-sarja. Siitä on jopa tehty oma televisiosarja.

 

Lego Elves sarjan Legot

lego elves

Lego Elves sarjassa seikkailee keijut, peikot ja lohikäärmeet. Itselleni tämä sarja on hieman vieraampi vaikkakin kotoamme löytyy kaksi sarjan pakettia. Ja kovassa käytössä ne ovat olleet. Vaikka tämän sarjan legoja suositellaan 7-12 vuotiaille on neljävuotias tyttömme tykännyt ja leikkinyt niillä mieluusti. Elves sarjan legot ovat hieman vaikeampi rakentaa, joten niiden rakentamisessa saavat vanhemmat olla apuna. Tämän sarjan pakettien hinnat ovat 12 euron ja 95 euron välissä. Valikoimaa ei ole niin paljon kuin Friends-sarjan legoilla mutta siltikin tarjolla on laaja valikoima lohikäärmeitä, keijuja ja peikkoja, joten keiju-faneille tämä on oiva joululahja.

 

Lego Disney Princess sarjan Legot

lego frozen

Nämä prinsessalegot ovat mahtavia! Tässä sarjassa on mukana monia tunnettuja Disney prinsessateemoja kuten Frozen, Aladdin, Pieni merenneito, Kaunotar ja Hirviö, Tuhkimo ja Vaiana. Meillä kotona fanitetaan Frozen-legoja, mutta leikeissä on mukana myös Ariel ja Tuhkimo. Tämän sarjan legot ovat loistavia joululahjoja pikkuprinsessoille. Ikäsuositukseksi Lego antaa 5-12 v riippuen paketista. Legot ovat rakentamisen haastavuudeltaan samaa luokkaa kuin Lego Friends-sarjan legot, mutta varsinkin isommat linnat ovat haastavampia. Disney Princess sarjan legoja on saatavilla myös monessa hintaluokassa. Viime jouluna etenkin Frozen-legot olivat suosittuja joululahjoja ja sitä tulevat olemaan tänäkin jouluna.

Lego DC Super Heroes Girls sarjan Legot

lego ihmenainen

Perinteiset Batmanit ja muut supersankarit ovat saaneet rinnalleen tyttösupersankarit. Sarjasta löytyy ainakin Batgirl, Ihmenainen, Harley Quin, Supertyttö ja Poison Ivy. Tämän sarjan legoja suositellaan 7-12 vuotiaille ja ne ovatkin haastavuudeltaan samaa tasoa kuin edellä mainittu Lego Elves. Valikoima ei ole niin laaja kuin aiemmin mainituilla sarjoilla, mutta pienille supersankaritytöille löytyy varmasti sopiva joululahja. Tässä sarjassa ei ole juurikaan tarjolla ”pikkupaketteja” ja halvimmat paketit alkavat suunnilleen 20 € ylöspäin.

 

Lego Juniors sarjan legot

Lego Juniors sarjan legot ovat helpompia rakentaa. Niitä suositellaan 4-7 vuotiaille ja meillä aloitettiin Lego-leikit näillä. Sarjasta löytyy Legoja ninjoista Tuhkimoon ja kaikkea siltä väliltä. Tytöille sarjasta löytyy paljon Lego Friends sarjaa. Meillä etenkin tuo Junior Friends sarjan Mian eläinlääkäriasema oli viime vuoden joululahjoista yksi tytön lemppareista. Sarjasta löytyy myös tutut Disney-prinsessat Tuhkimo, Lumikki, Frozen ja Ariel. Juniors sarjan legot eivät eroa muuten tavan sarjoista kuin siten, että ne ovat helpompia rakentaa. Näin ollen nämä ovat ihan samoja legoja kuin muutkin ja niitä voi yhdistellä leikeissä muiden Lego sarjojen kanssa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi