Joululahjat Kiinasta – Ota nämä asiat huomioon!

joululahjat kiinasta

Syksyllä käynnistyy AliExpressin joululahjaralli. Edullisia tuotteita  Kiinasta tilatessa on hyvä ottaa huomioon pitkät toimitusajat, joten joululahjojen tilaaminen Kiinasta kannattaa aloittaa ajoissa.  Kun tilaat joululahjoja kiinasta niin on hyvä kiinnittää huomio muutamiin seikkoihin.

1. Pitkät toimitusajat

Kiinasta tilatessa voi toimitusaika vaihdella viikosta kuukauteen, jopa pitempäänkin, joten tilaa joululahjat ajoissa. Joululahjojen tilaaminen on hyvä aloittaa jo lokakuussa, mutta ihan viimeistään marraskuussa. Joulukuussa tilatut tuotteet eivät välttämättä ehdi tulla ajoissa perille.

2. Tulli ja Kiinasta tilaaminen

Kiinasta tilattaessa, ei tuotteissa ole arvonlisäveroa mukana. Mikäli tilauksen loppusumma on yli 22 € niin varaudu, että tulli (tai huolintaliike) on sinuun yhteydessä tavaran tullessa maahan. Alle 22 € tuotteet ovat tulli- ja verovapaita ja ne toimitetaan suoraan postilaatikkoosi tai lähipostiin. Mikäli tilauksesi arvo on 22-150 €, joudut maksamaan ALV:n eli 24%. Mikäli tilauksesi arvo on yli 150 € niin saatat joutua maksamaan ALV:n lisäksi vielä tuontiveron. Vaikka tilauksesi olisi yli 22 € niin ne saattavat joskus mennä tullistä läpi suoraan postiin. Tämä taas on ihan tuurista kiinni. Joskus Kiinalaiset myyjät merkitsevät tilaukselle todellista pienemmän arvon (eli alle 22 €) jotta paketti ei jäisi tulliin.

3. Kiinasta tilattujen tuotteiden laatu

Kiinassa valmistetaan hyvin laadukkaita tuotteita, hyvin heikkolaatuisia tuotteita ja kaikkea siltä väliltä. Paras tapa on tarkastaa myyjän palaute. Mikäli myyjän palaute on yli 95 % positiivista niin se on usein merkki siitä, että tilauksen uskaltaa tehdä. Vaatteissa on hyvä ottaa huomioon koot ja mitoitus. Yleensä saa ottaa pari kokoa isomman, jotta vaate vastaisi länsimaista kokotaulukkoa.

4. Turvalliset maksutavat

AliExpressissä tilattaessa on turvallista maksaa PayPalilla tai luottokortilla. Mikäli tuote ei tule perille tai se on väärä tai valmiiksi rikki saa rahat helposti takaisin.

5. Kerää bonusta (rahaa) Kiinan ostoksista

Kun tilaat joululahjoja, tai mitä tahansa Kiinalaisesta AliExpressistä niin saat tilauksista rahaa takaisin Bonusway.fi:n kautta. Bonuswaysta löytyy AliExpressin lisäksi paljon muitakin verkkokauppoja, joista ostaessa saat bonusta. Bonukset maksetaan oikeana rahana pankkitilillesi.

Näillä vinkeillä, ei muuta kun AliExpressiin tekemään jouluostoksia 🙂

 

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi